Hogere winstmarge als Virtual Cloud Operator

In de zakenwereld is winst, logischerwijs, de belangrijkste maatstaf om succes te meten. Toch is het verhogen van het winstpercentage iets waar veel bedrijven mee worstelen. Als Virtual Cloud Operator heb je heel wat kansen om je winst te verhogen, we stellen er graag enkele voor.

Om meer winst te maken kan je twee kanten uit: meer verkopen of minder kosten maken. Als beide lukken dan is dat win-win. Als VCO kan je niet rechtstreeks concurreren met de grootste spelers in de sector. En dat is ook niet nodig, je hoort in te zetten op je eigen sterkte en hun zwakte: flexibiliteit.

David vs Goliath

Hyperscales – de AWS’en, Azures en Googles van deze wereld – zijn in essentie grote bedrijven die de cloud computingsector domineren. Hun schaal is zodanig, dat ze hun aanbod volledig kunnen standaardiseren. Dat laat geen ruimte voor nuance en kan potentiële klanten afschrikken maar hun vangnet is groot genoeg.

Als VCO, die heel wat kleiner is dan een hyperscaler, moet je gebruik maken van hun zwakte. Je kan gezwind reageren op noden van je klanten en zo bedrijven binnenhalen waarvoor de grote spelers geen goede match zijn.

Waar voor je geld

Het whitesky.cloud platform laat je toe om aan te rekenen wat je klant verbruikt en geen onnodige zaken zoals in een of ander standaardpakket. Stel dat een klant verder wil bouwen op zijn bestaande database; je zou ervan uitgaan dat een grotere database meer queries betekent, maar dat is niet altijd zo, soms wil een klant enkel storage verhogen en het geheugen laten zoals het is.

In plaats van die klant dan meer storage te doen kopen dan hij nodig heeft – omdat de rest van het standaardpakket aan z’n eisen voldoet – kan je alles op maat aanbieden. Zo heeft de eindgebruiker wat hij nodig heeft en zijn jouw tarieven een stuk competitiever, win-win.

En niet enkel de flexibiliteit is een voordeel, meer en meer bedrijven zijn kritisch over de grote spelers, het bijna blinde vertrouwen dat er ooit was bestaat niet meer. Na talloze nieuwsberichten over datalekken en misbruik van data beseffen bedrijven maar al te goed dat het essentieel is om de controle over hun data te bewaren. Door je klanten te tonen dat als het nodig is, je effectief alle data permanent kan verwijderen, win je hun vertrouwen. En ook vertrouwen is essentieel om klanten aan te trekken en winstgevender te worden.

Vroeger was clouddiensten aankopen bij de leiders in de sector een goed bedrijfsmodel. Je kon op grote schaal inkopen om daarna met winst door te verkopen. Maar dat is al lang niet meer het geval. De marges zijn miniem geworden doordat de grote spelers erg sterk staan door hun toegang tot de eindklant. Maar als je echt op zoek bent naar flexibiliteit, mogelijkheid tot maatwerk en dienstverlening dan zijn er heel wat andere opties die je kan overwegen.

Ontdek hoe whitesky.cloud jou kan helpen je eigen cloud aan te bieden en zo je winstmarge te verhogen. Neem contact op voor meer informatie.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
LOGIN

Don’t have an account yet? Register and we’ll grant you access to our marketing and sales assets!